Er Berättelse Är Unik

Dagen i sin helhet

Under er bröllopsdag finns det fasta moment och det finns valbara moment. De fasta momenten är de moment som i stort sett alla bröllop innehåller. Vigseln, middagen och festen. Valbara moment kan vara till exempel förberedelse-, porträtt-, tomtebloss- och golden hour-fotografering. Nedan kan ni läsa om mina tankar och hur jag jobbar som fotograf i de olika momenten. Kanske får ni inspiration att ha med något ni inte tänkt på redan.

Förbededelser

Förberelserna på morgonen brukar ta flera timmar i form av håruppsättning och smink av både brud och tärnor. Ofta räcker det med att fotografera slutet av förberedelserna. Vill ni få de finaste bilderna är det att föredra att sitta nära ett fönster då det ger ett naturligt och fint ljus.

Detaljer


I samband med förberedelserna brukar det vara ett bra tillfälle att fotografera detaljer på skor, smycken, blomsterbuketten, inbjudningskort och ringar. Ha dessa nära till hands om ni önskar bilder på detta. Det är just sådana detaljer som kan vara roligt att titta tillbaka på.

Porträtt


Porträttfotograferingen brukar äga rum antingen före eller efter vigseln. Min rekommendation är att göra det som känns bäst eller som passar bäst i er planering. Av erfarenhet vet jag att många är nervösa inför porträttfotograferingen. Väldigt få känner sig på förhand superbekväma med att "posera" framför kameran. Jag stämmer alltid av läget före porträtten och lyssnar in på er och om era önskemål. För att bilderna ska kännas genuina och naturliga ger jag er små instruktioner och uppdrag. Om inget annat sägs på förhand fotograferar jag en blandning av klassiska stillastående bilder med rörliga och emotionella.

Vigsel


Under vigseln tar jag en mer dokumentär stil och försöker synas och höras så lite som det går. Jag fotograferar gärna er från olika vinklar, era familjer och gäster samt på detaljerna från kyrkan eller vigselplatsen.

Gruppbilder


Att fotograferas med familj och vänner passar perfekt efter vigseln innan middagen drar igång. Även om ni känner att det är oviktigt för stunden kommer ni vilja ha dessa bilderna i framtiden.

Middag


Vid middagen tar jag en något mer passiv roll just när maten serveras och låter er och era gäster äta. Även jag passar på att få i mig energi för resten av dagen. Kameran kommer fram mellan rätterna och vid tal, lekar och andra upptåg!

Golden Hour


En timme innan solnedgång fram till att solen passerar horisonten infinner sig Golden Hour - som ger ett fantastiskt varmt och mjukt ljus. Planera in 10 minuter någon gång mellan rätterna (beroende på tid på året) om ni vill fånga detta. Rekommenderas starkt!

Rökbomber

Rökbomber kan bli fantastiskt fint på bild. Detta passar bäst att göra med er som brudpar eller tillsammans med ert följe.

Sparkler Exit


När mörkret faller kan man passa på att dra igång festen med tomtebloss. Ställ upp gästerna på två led eller i en ring med musik i bakgrunden och dansa er genom.

Festen


När festen drar igång brukar humöret vara på topp och danserna lite mer galna! Jag minglar gärna med er och era gäster och fångar oförglömliga ögonblick.